السبت، 18 أكتوبر 2014

ضاعفي الكميه وكفي ميه (طريقة مبتكره لعمل اللحم المفروم (العصاج))

 عندك عزومه ، طالعه رحله ،بتحضري غدا ............ 
أكيد محتاجه تعملي  لحم مفروم ...........

لتتمكني من تحضير  صينية المكرونه بالباشميل 

وصينة اللازانيا  

 وكذلك  الجلاش والرقاق باللحم المفروم 

والسمبوسك الشهيه 


والكانلوني المحشو باللحم المفروم

ولا تنسي المحاشي محشي الكوسه باللحم المفروم 

وورق العنب ومحشي البطاطس

 ويميم  كرات البطاطس المقليه 


ويا سلام على المكرونه باللحم المفروم والخضروات 

والبيتزا باللحم المفروم 



معلومه في الجون 
 يمكنك تخزينه في الفريز بسهوله فيوفر لك وقت وجهد كبير في الطهي 

النهارده جايبن لك طريقة اللحم المفروم بس مش الطريقه التقليديه 
لا طريقه مبتكره لتضاعفي كمية  اللحم المفروم

مقادير اللحم المفروم (العصاج )
1/2 كيلو لحم مفروم
بصلتين متوسطتان
2 حبة فلفله خضراء
جزره
1 حبة بطاطس متوسطه
1 حبة طماطم
ملعقه صغيره من كل من البهارات التاليه


بصل بودر 


، ثوم باودر


 ، ريحان 


 سماق 




 قرفه


ملح ، فلفل ، شطه 

 بابريكا

طريقه عمل اللحم المفروم
أسلقي البازلاء في قليل من الماء ورشة ملح حتى تنضج وصفيها من الماء
أفرمي البصله
قطعي الفلفه لقطع صغيره
أبشري البطاطسه والجزره والطماطمه
ضعي بعض الزيت في وعاء عميق 
حمري البصل قليلا حتى يكتسب اللون الذهبي 
ضعي اللحم وقلبيه على نار عاليه وضعي عليه  البهارات
ضيفي البطاطس  وأستمري في التقليب ثم الجزروقلبي  ثم الفلفل ثم الطماطم
هدي النار وأتركيها حتى ينضج اللحم 

وبالهناء والشفاء 
وتمتعي بأشهى الأطباق باستخدام اللحم المفروم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق